“In elke aflevering leer ik de kijker in een kwartier een makkelijk recept om thuis te bakken, zoals een perentaart of nougat. Tussendoor vertel ik allerlei bakweetjes, bijvoorbeeld wat Zeeuwse bloem is en waarvoor het wordt gebruikt. Het doel is dat de mensen thuis makkelijk kunnen meedoen en ook enthousiast worden om te gaan bakken.”
2. Hoe is het om na Heel Holland bakt je eigen programma te hebben?
“Ik moest wel even schakelen. De eerste draaidag voelde ik me oncomfortabel en was ik heel zenuwachtig. In Heel Holland bakt werden mij gewoon vragen gesteld en nu kreeg ik drie camera’s op me gericht en zeiden ze: ‘Ga je gang maar.’ Ik had nog nooit een programma gepresenteerd en ineens moest ik lachen en enthousiast doen, van alles vertellen, voldoende in alle camera’s kijken en ondertussen ook nog goed bakken. Maar het ging gelukkig steeds beter en ik vond het steeds leuker. Het meest genoot ik van de aflevering met de gevulde koeken. Als kind fascineerden die me al, want hoe kwam dat spijs er toch in?”
3. Wat bak je in de aflevering van deze week?
“Een charlotte van chocolademousse. Een charlotte is een Frans desserttaartje met lange vingers. Vaak is het gevuld met een fruitbavaroise of fruitmousse. Maar mij leek het leuk om een versie met chocolademousse te maken. Het maken van een mousse kan best lastig zijn. Het temperatuurverschil tussen de verschillende componenten mag niet te groot zijn. Is de chocolade bijvoorbeeld te warm, dan smelt de slagroom en verdwijnt alle luchtigheid. Maar als je even goed oplet, dan is dit taartje best goed te doen.”
Bak mee met MAX • vrijdag - NPO 1 • 12.35 uur