Gwenn Danis opent op vrijdag 10 november een pop-up bakery in visrestaurant The Seafood Bar in Amsterdam. De finalist van Heel Holland Bakt gaat taarten maken die lekker smaken na vis.
The Seafood Bar heeft drie filialen in Amsterdam, waar Gwenn in het dagelijkse leven de reserveringen voor regelt. Maar voor deze ene keer mag de Franse bakker de baksels verzorgen voor het filiaal in de Van Baerlestraat.
Veel taart
Gwenn zegt in Het Parool dat hij nog moet beslissen wat er precies de bakoven in verdwijnt vrijdag. „Waarschijnlijk wordt het één soort taart. En daar heel veel van”. Seafood Bar-eigenaar Pepijn de Visscher ziet het wel zitten met de nieuwe nagerechten. „Normaal gesproken staan onze desserts wat minder in de spotlights dan bijvoorbeeld de fruits de mer. Vrijdag kunnen we zowel Gwenn als de toetjes een podium geven."
Als het vrijdag storm loopt met toetjesliefhebbers is de kans groot dat Gwenn binnenkort ook aan de bak mag in de andere filialen in de Ferdinand Bolstraat en op Het spui.