Amsterdam lijkt de voor de hand liggende keuze. Burgemeester Halsema kondigde al eerder aan dat het Songfestival wat haar betreft welkom is in de hoofdstad.
Ahoy
Maar er zijn meer belangstellenden in de Randstad. Zo hebben ook Den Haag en Rotterdam oren naar het muziekevenement. Volgens cultuurwethouder Said Kasmi is de internationale havenstad de ideale plek voor het feest. Ahoy heeft al laten weten haar deuren open te willen stellen.
Arnhem, Zwolle en Maastricht
Andere aanbiedingen zijn er vanuit Arnhem, dat beschikking heeft over het aanzienlijke GelreDome. Zwolle ziet het gebeuren in de IJsselhallen en ook Maastricht waagt het er op. Volgens burgemeester Annemarie Penn-te Strake is haar stad geknipt om grote internationale evenementen te organiseren, zeker omdat België en Duitsland op een steenworp afstand liggen.
Beslissing
Het uiteindelijke besluit wordt gemaakt door de European Broadcasting Union (EBU) in samenspraak met Avrotros, de NOS en de NPO die het feest volgend jaar gaan organiseren. Steden kunnen zich officieel kandidaat stellen en moeten onder meer een bidboek indienen waarin ze beschrijven wat ze kunnen bieden. De omroepen en de Songfestivalorganisatie vormen de komende weken een projectorganisatie die zich over de aanbiedingen gaat buigen. Ook beslissen ze het Eurovisie Songfestival in 2020 mag gaan presenteren.