1. Raging Bull (1980)
Een klassieker van Martin Scorsese. En echt eentje die je gezien moet hebben. Robert DeNiro speelt een van zijn allerbeste rollen ooit als bokser Jake LaMotta en werd voor de moeite beloond met een Oscar. Jake was een goede bokser uit The Bronx die het in 1949 schopte tot wereldkampioen maar hij eindigde zwaarlijvig (DeNiro kwam 25 kilo aan voor de rol) en bitter als gastheer in een louche tent. De boksscènes zijn levensecht maar het is vooral wat er daarna gebeurt met LaMotta dat Raging Bull tot een meesterwerk maakt.
Lees ook:
Zet Raging bull op je kijklijst
2. The perks of being a wallflower (2012)
Charlie (Logan Lerman) speelt Charlie, een verlegen loner die niet kan wachten tot zijn middelbare schooltijd is afgelopen. Tot hij ingelijfd wordt bij een groepje alternatievelingen onder leiding van de homoseksuele Patrick (Ezra Miller). Charlie leert ineens van alles over mode, muziek en The Rocky horror picture show en wordt ook nog eens hopeloos verliefd op Sam (Emma Watson). The perks of being a wallflower is ontroerend en grappig.
Zet The perks of being a wallflower op je kijklijst
3. E.T., The Extra-Terrestrial (1982)
Nog zo'n klassieker die je gezien moet hebben. En als je 'm al hebt gezien, raden wij aan om 'm nog eens te gaan kijken want E.T. verveelt nooit. Spielberg maakte hiermee een van de beste familiefilms aller tijden over de bijzondere vriendschap tussen Elliott en E.T. We zeggen het niet snel, maar dit is magie.
4. Kick-Ass (2010)
Kick-Ass is uiterst gewelddadig en er vloeit belachelijk veel bloed, maar wat is dit een heerlijke film! Een hilarische zwarte komedie over een amateur-superheld, 11-jarig meisje dat een misdaadimperium te val brengt en Nicolas Cage als vader heeft. Wat wil je nog meer?
5. Spotlight
Michael Keaton, Mark Ruffalo, Rachel McAdams en Liev Schreiber spelen de hoofdrollen in deze magistrale en waargebeurde film. Spotlight gaat over de krant The Boston Globe die het seksuele misbruikt binnen de Katholieke Kerk onthult. En tijdens het onderzoek van de journalisten blijkt dat het probleem vele malen erger is dan iedereen dacht. Een terechte ode aan de onderzoeksjournalistiek.