Restaurantrecensent voor NRC Joël Broekaert krijgt een eigen programma bij KRO-NCRV. De mazzelaar vliegt de hele wereld over om te eten.
Joël Broekaert, die deze zomer restaurant De Librije in Zwolle nog een dikke vette 10 gaf, vliegt in De 5 smaken van Joël van de zoutvlakte in Ethiopië naar de kust van Japan. Ter plekke proeft hij niet de meest voor de hand liggende producten, anders had hij wel thuis kunnen blijven. En dus eet Joël suikerriet in Suriname en gaat hij in de Afrikaanse jungle op honingjacht. Dichterbij huis drinkt hij zoete moedermelk in ‘t Gooi.
Hoe smaakt umami?
Het is de bedoeling dat de culinair expert ons antwoord geeft op prangende vragen als: Hoe smaakt umami (de vijfde smaak), wat is ‘s werelds meest bittere groente, en waarom vinden we zoet eigenlijk zo lekker?
De 5 smaken van Joël, vanaf woensdag 1 november om 20.25 uur op NPO 2