Te weinig personeel en bedden, op de grens van code zwart en weer een nieuwe variant op komst. Meer dan een jaar na het verschijnen van de Videoland-documentaire Veerkracht: gevecht tegen corona gaat het verhaal verder. Hoe is het namelijk nu – zo’n 20 maanden later - met ziekenhuis Bernhoven, een van de coronabrandhaarden?
Vorig jaar zomer kregen de kijkers in de documentaire Veerkracht: gevecht tegen corona een inkijkje in het regionale ziekenhuis in Uden, op dat moment een van de zwaarst getroffen ziekenhuizen van ons land. Inmiddels is het zo’n 20 maanden later en zijn we vele lockdowns en meerdere golfen verder. Hoe gaat het nu met het personeel dat nog altijd dagelijks strijdt tegen het coronavirus?
Veerkracht: de rek is eruit
In Veerkracht: de rek is eruit geeft het ziekenhuis opnieuw een kijkje achter de schermen: van coronapatiënten die worden overgeplaatst; woedende mensen omdat hun operatie niet doorgaat tot de machteloosheid en de frustratie van het oververmoeide team. Slechts enkele voorbeelden van de zware last die het personeel op hun schouders draagt.
Coronavirus
Ondanks het feit dat het einde nog altijd niet in zicht is, zet het personeel zich nog zoveel mogelijk in om mensen te helpen. Met als belangrijkste vraag: hoe weten ze dag na dag de energie weer te vinden om het werk op te pakken?
De Videoland-documentaire Veerkracht: de rek is eruit is vanaf vrijdag 14 januari te zien.