Geert Wilders en Alexander Pechtold debatteerden met elkaar in EenVandaag en trokken daarmee ruim 1 miljoen kijkers. Daarmee is dit debat het best bekeken tot nu toe.
De andere politieke kopstukken lieten dit debat schieten, maar Diederik Samsom draafde op bij Pauw en premier Rutte koos voor het veelbekeken RTL Late Night. Daarmee beheersten de Provinciale Statenverkiezingen de televisie-avond. Eerst EenVandaag. Hoe deden Pechtold en Wilders het?
Me geen seconde verveeld #eenvandaag
— wouke van scherrenbu (@woukevscherrenb) March 16, 2015
Wat een matig debat bij #eenvandaag. Hoop geschreeuw, weinig inhoud. #terroroehoe #wolf
— Eric Konings (@KoningsEric) March 16, 2015
Pauw
Het optreden van Samsom bij Pauw trok 627.000 kijkers. Maar SGP-voorman Kees van der Staaij kreeg op twitter meer aandacht met zijn oppositie tegen vreemdgaan. Kees pleit voor een campagne tegen overspel.
Dit laatste gesprek komt wel in de top 1 van 'meest bizarre gesprekken die ik deze week op de publieke omroep heb gezien' #pauw #vreemdgaan
— Geert van der Varst (@GeertvdVarst) March 16, 2015
Ik ga een groter bed kopen, de SGP moet er ook nog bij kunnen liggen #pauw
— Beambtenaar (@Beambtenaar) March 16, 2015
RTL Late Night
Mark Rutte had bij RTL Late Night iets meer kijkers tot zijn beschikking dan Samsom. De talkshow trok ruim 1 miljoen kijkers die niet zo veel gaven om de politieke uitspraken van de minister president, maar wel allemaal een mening hadden over zijn vooroorlogse Nokia telefoon.
Oke Rutte z'n vooroorlogse Nokia is best humoristisch. Haal die man uit z'n VVD pak en geef em een biertje. Best gezellig #rtlln
— Susie (@FreeAtLiberty) March 16, 2015
De MP met een #nokia uit de nineties..?Écht? Ja! #rtlln
— Benjamin Buurman (@bbuur) March 16, 2015
Mark & z'n Nokia uit 1997: "Wij gaan spaarzaam om met overheidsgeld." Geniaal <3 #rtlln
— Willine Geluk (@WillineGeluk) March 16, 2015