Alain maakt knorrige pasteitjes in Binnenstebuiten

22 oktober 2018 23:59 | kijktips | Door Televizier

© Stijn Ghijsen
Alain Caron bezoekt Joëlles boerderij in Baambrugge, waar varkens een prima leven hebben. Ook is hij bij Diny en Floris, die de minder gewilde stukken vlees van Joëlles dieren kopen en daar worst en pastei van maken.

Alain Caron gaat in Binnenstebuiten naar de boerderij van Joëlle. De varkens hebben er een prima leven: ze scharrelen door de Baambrugse weides. Hun vlees is populair bij chef-koks en andere liefhebbers van het betere varkenslapje, die dat bijvoorbeeld kunnen aanschaffen via de website Koopeenvarken.nl.

Varkenspastei

Voor de minder courante delen van het dier weet de boerin een oplossing; die verkoopt ze aan onder anderen Diny en Floris in Amsterdam. Alain gaat ook bij hen langs om te zien hoe ze een varkenspastei en varkensworstjes maken. Verder laten Arthur en Stefan hun Arnhemse appartementen zien. Het stel heeft die helemaal ingericht volgens de grandeur van de 18e eeuw. De aangrenzende tuinen hebben ze samengevoegd en in Indonesische sferen ondergedompeld.

Meer over