Alles op tafel

Sharon de Miranda wil meer weten over toekomstbestendige maaltijden in Alles op Tafel

NPO 2 - maandag 29 juli om 19:50

© KRO-NCRV
In 2050 herbergt deze planeet maar liefst 10 miljard mensen. Dat komt een duurzame voedselindustrie niet bepaald ten goede. Chef-kok Sharon de Miranda onderzoekt in deze aflevering van Alles op Tafel hoe we toch een toekomstbestendige maaltijd kunnen bereiden.

In 1950 woonden er 2,5 miljard mensen op aarde. Nog geen 75 jaar later is dat aantal ruimschoots verdrievoudigd. Volgens de VN telt onze planeet in 2050 zelfs maar liefst 10 miljard bewoners. Deze onstuitbare bevolkingsgroei rijdt het streven naar een duurzame voedselindustrie flink in de wielen.

Alles op Tafel

In deze aflevering van Alles op Tafel onderzoekt BinnensteBuiten-chef-kok Sharon de Miranda hoe we desondanks een toekomstbestendige maaltijd kunnen bereiden. Een hele opluchting: we hoeven niet massaal aan de gefrituurde sprinkhanen.

“Meerdere wetenschappers bevestigen dat als we 80 procent plantaardig koken en 20 procent overlaten voor dierlijke eiwitten, we zowel goed bezig zijn voor ons lijf als voor de aarde”, vertelde De Miranda eerder in de Flair.

Wanneer is Alles op Tafel op televisie te zien?

Alles op Tafel is op maandag 29 juli 2024 om 19:50 uur te zien op NPO 2.

Meer over