In een blikje cola zitten gemiddeld acht suikerklontjes. In suikervrije frisdrank is de suiker echter vervangen door zoetstof. Geen wonder dat liefhebbers suikervrije frisdrank al snel accepteerden als een gezondere optie. In de laatste aflevering van Alles op Tafel onderzoeken de reporters in hoeverre dit een goed alternatief is.
Ramon Brugman
Voor de bewuste zoetekauw is er nog een reden om te kijken: Ramon Brugman deelt zijn recept voor hazelnootpasta. Deze chef-kok houdt er zelf ook een gezond dieet op na. “Maar als ik af en toe een spaghetti carbonara maak, dan doe ik dat wel met eidooiers en Parmezaanse kaas”, vertelde hij bij BinnensteBuiten. “Meer calorieën kun je denk ik niet tot je nemen. Maar die gerechten moet je af en toe eten, anders is het leven niets aan!”
Wanneer is Alles op Tafel op televisie te zien?
Deze aflevering van Alles op Tafel zie je op maandag 19 augustus vanaf 19:50 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.