Streken van Van Boven zet in deze aflevering koers naar de Beemster. De Noord-Hollandse gemeente staat bekend om de kaas, maar Yvette van Boven pakt het net even anders aan. Ze kiest voor geitenkaas als basis voor een hartige taart. Ook onthult ze haar geheime recept voor de beste stoofpeertjes.
Yvette van Boven
Van Boven draagt graag haar culinaire kennis over. Haar werk Home Made Basics viel zo in de smaak bij kenners dat ze er in 2020 het Gouden Kookboek mee won, de prijs voor het beste kookboek van het jaar. Ze is trots op haar receptenbundel omdat het teruggaat naar de essentie van het koken én mensen vindingrijk maakt: "Alles wordt gerecycled. Als je thee over hebt, dan kun je daar bijvoorbeeld rozijnen in wellen en daar weer een cake van maken.”
Wanneer is De Streken van Van Boven op televisie te zien?
Deze herhaling van De Streken van Van Boven is op dinsdag 28 mei vanaf 21:00 uur te zien bij AVROTROS op NPO2. (HH)