De streken van Van Boven

Turkse streken met Ozcan Akyol in Deventer

NPO 2 - woensdag 15 december om 19:25

© AVROTROS
Yvette van Boven hapt in Deventer niet alleen naar koek, maar ontdekt ook de gastronomie van de Turks-Nederlandse gemeenschap in de Hanzestad. Zo neemt Özcan Akyol haar in deze aflevering van De Streken Van Van Boven mee naar zijn favoriete broodjeskraam.

Bij Deventer denken de meeste lekkerbekken aan de bekende koek uit de Hanzestad, maar Yvette van Boven stuit in de Overijsselse plaats op een heel scala aan streekproducten uit een ander land.

Turkse streken

Er wonen veel Turkse Nederlanders, die vanuit alle hoeken van Turkije naar Deventer zijn gekomen. En allemaal hebben die hun eigen lekkernijen meegenomen, ondervindt de presentatrice tijdens een proefsessie met drie culinaire kenners. “Het is dus eigenlijk De Turkse streken van Van Boven geworden, maar dan in Deventer. Een verhaal in een verhaal.”

Özcan Akyol

De bekendste Turkse Deventenaar ontbreekt uiteraard niet in deze aflevering: schrijver en presentator Özcan Akyol neemt Van Boven mee naar zijn favoriete broodjeskraam. Tot slot gaat ze toch nog aan de kook met Deventer koek.

Meer over