De streken van Van Boven

Koken: Yvette van Boven en de garnalencocktail 2.0

NPO 2 - vrijdag 2 juli om 19:25

© AVROTROS
Yvette van Boven is vandaag in Scheveningen, waar ze samen met hondje Hughie de garnalencocktail nieuw elan geeft.

De streken van Van Boven zet in deze herhaling koers naar Scheveningen, waar ze een elegante garnalencocktail 2.0 maakt van zelfgepelde garnalen. Ze proeft versgerookte schar en bakt een visje aan boord van een van de schepen.

Yvette van Boven

Yvette van Boven draagt graag haar culinaire kennis over. Haar boek Home made basics viel zo in de smaak bij kenners dat ze er het Gouden Kookboek mee won, de prijs voor het beste kookboek van het jaar.

Yvette is trots op haar receptenbundel omdat het teruggaat naar de essentie van het koken én mensen vindingrijk maakt: "Alles wordt gerecycled. Als je thee over hebt, dan kun je daar bijvoorbeeld rozijnen in wellen en daar weer een cake van maken.” 

De streken van Van Boven

In het tv-programma De streken van Van Boven gaat Yvette met haar auto vol keukengerei én haar hond Hughie op culinaire roadtrip, op zoek naar lekkernijen in Nederland.

Overal waar zij komt, van boerenerven tot in de haven, maakt zij met de producten uit die streek gerechten.

Meer over