Van alle superhelden is Deadpool de meest ironische, de meest zelfbewuste, en de vervelendste. De enige superheld ook die grappen maakt over zichzelf en het genre – en ermee wegkomt.
Deadpool 2
Zo is de merc with a mouth een flink stuk van dit vervolg niet meer dan een stagiair van de X-Men. Ook laat Deadpool (Ryan Reynolds) zien dat een klassieke superheldenlanding (op één knie) niet erg gezond is om te doen.
In tegenstelling tot in de eerste film kan de grofgebekte antiheld uit de Marvel-stal het deze keer niet alleen af. Daar is superschurk Cable (Josh Brolin) simpelweg te sterk voor.
Dat dwingt Deadpool om op zoek te gaan naar een assistent. Liefst eentje mét superkrachten.
Maar ja: waar vind je die? En wie is er überhaupt te porren voor een samenwerking met Deadpool?
Deadpool 2 loopt net als zijn voorganger over van cynische humor en extreem geweld. Desondanks is het toch ook een innemende film geworden – iets wat de schrijvers natuurlijk ook voor ogen hadden.
Het grote thema van de film is namelijk familie. Dat werken Reynolds (hij schreef mee aan het script) en consorten slim uit.
Net als Deadpool besluit dat hij samen met zijn lief een gezin wil stichten, wordt ze vermoord. Dat schreeuwt om knallende actie!
Josh Brolin
2018 was een druk jaar voor Josh Brolin. Hij speelde de schurkenrol in maar liefst twee grote Marvel-films.
Naast Cable in Deadpool 2 was hij ook Thanos in Avengers: Infinity War. Een jaar later speelde hij die rol weer in Avengers: Endgame.
Ook met Cable is de acteur nog niet klaar: Brolin tekende een contract voor vier films. Hij heeft er dus nog drie te gaan.