Gort over de grens

Ilja Gort sluit zijn reis in stijl af op Sardinië in Gort over de Grens

NPO 2 - maandag 10 juli om 19:50

© AVROTROS
Sardinië is de laatste stop van Ilja Gorts culinaire rondreis door Italië. Hij proeft er pecorinokaas, gaat naar een wijngaard waar vermentinodruiven groeien en sluit deze reeks van Gort over de Grens in stijl af met een Sardijns feest.

Gort over de Grens is op Sardinië. Ook dat Italiaanse eiland produceert prima wijn, van de vermentinodruif bijvoorbeeld. Wijnboer Ilja Gort zoekt een van de Sardijnse collega's op en gaat met hem de wijngaard in. Samen enten ze oude druivenstokken.

Ilja Gort op Sardinië

Op Sardinië maken ze ook pecorino, een kaas gemaakt van schapenmelk. Deze wordt licht gerookt en is vergeleken met pecorino's van het vasteland minder zout. Verder is deze kaassoort heerlijk door de pasta of uit het vuistje in combinatie met met een stukje peer. Na een onderzoek naar het geheim achter de perfecte kurk is het tijd voor de presentator om afscheid te nemen van het eiland en van Italië. En dat gebeurt in stijl: met een groot schaapherdersfeest in Sardijnse stijl, vol zang en dans. (HH)

Meer over