Het bordeel waar drie gehandicapte vrienden naartoe gaan is er niet zomaar een, hier zijn klanten met een beperking welkom.
Hasta la vista
Het bordeel ligt echter wel in Spanje, en zonder begeleiding kunnen ze deze reis helemaal niet maken. Wat ook niet meehelpt is dat hun ouders deze reis absoluut niet zien zitten. Ze besluiten stiekem een begeleider te vinden die hen met een busje die kant op kan rijden. Dat levert een uiterst geslaagde tragikomische roadmovie op, waarin de drie hoofdrolspelers (die overigens geen van allen gehandicapt zijn) uitblinken.
Documentaire
Hasta la vista is losjes gebaseerd op de BBC-documentaire For one night only over Asta Philpot, een lichamelijk gehandicapte man die, samen met twee anderen, ongeveer dezelfde trip heeft gemaakt als de vrienden in de film. Philpot heeft ook een klein rolletje in deze film; hij komt voorbij bij een van de wijnproeverijen.
Casting
Er is de laatste tijd veel discussie over of gehandicapte karakters wel of niet door acteurs zonder handicap gespeeld kunnen worden. Regisseur Geoffrey van Enthoven probeerde eerst acteurs met fysieke beperkingen te casten. Toen bleek dat het best ingewikkeld was die te vinden, besloot hij ervan af te zien.