Heel Holland bakt

De bakkers gaan met het thema 'wintersport' aan de slag in Heel Holland Bakt

NPO 1 - zondag 1 december om 20:25

© Omroep MAX
Het thema in Heel Holland Bakt is ‘wintersport’. De bakkers starten met een strudel en maken vervolgens voor de technische opdracht montblanctaartjes met meringue, slagroom en kastanje. Tot slot creëren ze een winterdorp van koekjes.

Na een dag skiën, langlaufen of snowboarden smaakt niets beter dan een warme apfelstrudel met vanillesaus. Als start van het thema ‘wintersport’ geven de overgebleven kandidaten van Heel Holland Bakt in de signatuuropdracht daarom hun eigen draai aan een strudel.

Heel Holland Bakt

De uitdaging ligt vooral in het deeg: dat moet heel dun uitgetrokken kunnen worden, zodat de bakkers het als een soort ‘doek’ om de vulling heen kunnen vouwen. Dit vraagt om goed gekneed deeg, waarin de gluten zich optimaal hebben ontwikkeld.

Technische opdracht

De technische opdracht bestaat uit vier montblanctaartjes. Deze desserts met meringue, slagroom en kastanje moeten lijken op besneeuwde bergtoppen. Bij het spektakelstuk wordt het vast een hoop geknoei met gloeiendhete karamel, want de deelnemers maken een winterdorp van koekjes.

Heel Holland Bakt is iedere zondag om 20:30 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Meer over