De Keuringsdienst wil een brood bakken en schaft daarvoor een broodmix aan. Het etiket leert dat er veel meer ingrediënten in zitten dan meel en gist. Wat is daar de reden van? Kok Yvette van Boven bakt een brood mee.
Voor het maken van een brood zijn niet bijster veel ingrediënten nodig: meel, gist, water en zout. De Keuringsdienst van waarde wil graag een brood bakken en schaft daarvoor een broodmix aan. Bij het bestuderen van de verpakking ontdekken de keurmeesters dat op het etiket nog veel meer ingrediënten staan vermeld. Zo bestaat het mengsel ook uit emulgatoren, aardappelvlokken en amylase. De verslaggevers zoeken haarfijn uit wat die bestanddelen precies zijn en waarom ze nodig zijn voor het bakken van een brood. Ook gaan ze op bezoek bij een molenaar en een bakker, die ze hopelijk meer kunnen vertellen. Natuurlijk wil de Keuringsdienst ook daadwerkelijk een brood maken. Kok, kookboekenschrijver en presentatrice Yvette van Boven bakt gezellig mee.