Hugo maakt kennis: Frankrijk

De escargots staan centraal in een nieuwe aflevering van Hugo Maakt Kennis: Frankrijk

24kitchen - zaterdag 14 september om 21:00

© 24Kitchen
Hugo Kennis reist deze keer door de Bourgogne. Deze regio staat onder meer bekend om zijn smakelijke wijngaardslakken. De televisiekok onderzoekt hoe de escargot kon uitgroeien tot een internationale delicatesse.

Slakken op het menu: voor de een een traktatie, voor de ander een gruwel. In Hugo Maakt Kennis: Frankrijk reist de naamgever van het programma naar de Bourgogne. Deze regio is onder fijnproevers niet alleen bekend vanwege de dijonmosterd en de coq au vin, maar ook vanwege zijn escargots. De wijngaardslakken uit deze streek worden over de hele wereld genuttigd.

Hugo Maakt Kennis: Frankrijk

Hugo onderzoekt hoe deze grootste Europese landslak kon uitgroeien tot een heuse delicatesse. Om antwoord te krijgen op deze vraag, spreekt hij onder meer met wijnboer Armand. Natuurlijk duikt Hugo ook nog even de keuken in.

Samen met zijn gastheer bereidt hij een feestmaal voor de dorpelingen van Chaudenay. Het spreekt voor zich dat de internationaal vermaarde slakken op tafel staan tijdens de dis.

Meer over