Keuringsdienst van waarde

Bourgondisch genieten met nieuw seizoen Keuringsdienst van Waarde

NPO 3 - donderdag 4 augustus om 20:22

© KRO-NCRV
Van krieltjes tot vleessalade en kip, steeds meer producten in de supermarkt zijn tegenwoordig 'bourgondisch'. Maar waarom krijgen ze dat predicaat? De presentatoren zoeken het in deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde tot de bodem uit.

Sloeg het woord 'bourgondisch' vroeger op iemands uitbundige levensstijl, tegenwoordig wordt de term veelvuldig gebruikt voor producten die in het supermarktschap liggen, van krieltjes tot kip. Dat roept bij de makers van de Keuringsdienst van Waarde vragen op. Waarom krijgt een product dit predicaat? Geniet je meer wanneer je een bourgondisch brood eet? De presentatoren zoeken het tot op de bodem uit in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen.

Ersin Kiris

Ersin Kiris brengt een bezoek aan een bakkerij in Hoogwoud die bourgondische appeltaartjes verkoopt. Ze zijn zeer geliefd bij de klanten, maar de presentator vraagt zich vooral af wat de taart anders maakt dan de rest van het gebak. Eigenaar Loes laat zien hoe de taart gemaakt wordt en Kiris mag ervan proeven.

Meer over