Keuringsdienst van waarde

De jacht op de krab in Keuringsdienst van Waarde

NPO 3 - donderdag 8 december om 20:24

© KRO-NCRV
De verslaggevers van Keuringsdienst van Waarde willen weten wat er allemaal gebeurt voordat de noordzeekrab in de winkel ligt. Omdat vaak alleen een paar pootjes worden verkocht, vragen zij zich af wat er met de rest van het dier wordt gedaan.

Ook in deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde bijten de verslaggevers zich vast in een product dat in Nederland veelvuldig wordt geconsumeerd. Dit keer duiken ze in de wereld van de krab. Het gaat ze in het bijzonder om de noordzeekrab.

Keuringsdienst van Waarde en de krab

Een viswinkel of restaurant heeft hem vaak op de kaart staan en serveert dan vaak enkel een paar pootjes van het schaaldier. Er wordt gezegd dat dit onderdeel het makkelijkst te eten is, maar dan rest natuurlijk gelijk de vraag: wat gebeurt er met de rest van het beest? Het karkas van een krab staat immers zelden op de menukaart.

De verslaggevers willen weten hoe deze kreeftachtige wordt gevangen en wat er vervolgens mee wordt gedaan. Ze komen erachter dat mensen allesbehalve liefdevol met het beestje omgaan.

Meer over