Keuringsdienst van waarde

Hoeveel graan past er in een brood?

NPO 3 - donderdag 1 april om 20:25

© KRO-NCRV
De term meergranenbrood impliceert dat de bakker een brood met méér granen bakt. De Keuringsdienst gaat langs bij een ambachtelijke bakker, een molen en een fabriek om uit te zoeken hoeveel meer graan er in een brood past.

De bakker bakt broden van graan, maar er zijn inmiddels steeds meer broden te vinden die de term meergranen meekrijgen. Dat betekent dus dat bakkers tegenwoordig broden met méér graan bakken. De Keuringsdienst van waarde wil weten hoe dit zit en onderzoekt hoeveel meer graan de bakkers dan wel niet in een brood stoppen.

Is meer graan ook beter

Een blik in de supermarkten leert dat brood allang niet meer het enige product is dat meergranen bevat: dit geldt ook voor beschuit, pannenkoeken en tortilla’s. Ook de grote fabrikanten verwerken blijkbaar dus veel meer graan in hun producten. Meer zal wel beter zijn, denkt de consument, maar klopt dat ook? De Keuringsdienst gaat langs bij een ambachtelijke bakker, een molen en een fabriek om alles over meergranen te weten te komen.

Meer over