Keuringsdienst van waarde

Ersin Kiris omringt zich met piepers in Keuringsdienst van Waarde

NPO 1 - dinsdag 30 mei om 20:33

© KRO-NCRV
Supermarkten zetten op een zak aardappelen of ze kruimig of vastkokend zijn. Dat lijkt handig. De onderzoekers van Keuringsdienst van Waarde proberen in deze aflevering te ontdekken of het echt iets uitmaakt welke we kopen.

Stamppot, gefrituurd, gebakken, in schijfjes, gepoft, door de salade. Met aardappels zijn de uiteenlopendste gerechten te maken. Maar welk aardappelras is geschikt voor wat?

Aardappelen

Supermarkten maken het de consument tegenwoordig makkelijker door op de zak aardappelen vrij vastkokend, vastkokend, kruimig of zeer kruimig te zetten. Kruimige aardappels bevatten meer zetmeel, nemen meer vocht op en vallen na het koken sneller uit elkaar. Vastkokende piepers hebben een stevigere structuur en zijn makkelijker te snijden. En maakt het uit of het een Bintje, Doré, Roseval, Eigenheimer of een Opperdoezer is?

Keuringsdienst van Waarde

Het team van de Keuringsdienst van Waarde onderzoekt in deze aflevering wat het verschil tussen de aardappels is en of het nou echt iets uitmaakt welke we kopen.

Meer over