Ga er maar aan staan: de weg vinden in het aanbod van tientallen merken en soorten olijfolie in de supermarkt. Er is geraffineerde en ongeraffineerde olijfolie, extra vierge, milde en traditionele olijfolie, groene en gele olijfolie en dan ook nog olijfolie met allerhande blends, geurtjes en smaakjes. Wat is het verschil tussen al die varianten?
Olijfolie
De huishoudjournalisten van Keuringsdienst van waarde reizen af naar de landen waar de olijfolie vandaan komt en vragen de producenten het hemd van het lijf. Is groene olijfolie echt gezonder dan gele? Wat is het verschil tussen vierge en extra vierge? Kan men daar ook gewoon mee bakken, of liever niet? Na deze aflevering kiest de kijker feilloos de juiste fles uit het olijfolieschap van de buurtsuper.
Wanneer is Keuringsdienst van Waarde op televisie te zien?
Keuringsdienst van Waarde is iedere maandag vanaf 21:20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO1.