Weinig filmmonsters spreken zo tot de verbeelding als King Kong. De gigantische gorilla heeft iets menselijks, waardoor je als kijker met hem gaat meevoelen.
Kong: Skull Island
Vandaar dat King Kong al sinds 1933 met enige regelmaat in de bioscoop te bewonderen is. De laatste incarnatie van Kong stamt uit 2017.
Regisseur Jordan Vogts-Roberts past het aloude King Kong-verhaal in Kong: Skull Island wel wat aan. Belangrijkste verandering: hij verplaatst het verhaal van de jaren 30 naar de jaren 70.
De Vietnamoorlog is net afgelopen als wetenschapper Bill Randa (John Goodman) naar Skull Island wil om daar onderzoek te doen. Hij gaat niet alleen: Randa heeft een groep collega's en journalisten bij zich.
Omdat ze niet weten wat ze op Skull Island aan zullen treffen, is de beveiliging ook niet mis: een flink aantal militairen vergezelt de expeditie.
Kort na aankomst op het eiland staat iedereen met open mond te kijken. Niet alleen is de omgeving prachtig, er lopen op het eiland ook heel bijzondere dieren rond.
Misschien wel het bijzonderst van allemaal is Kong, een gorilla van het formaatje forse wolkenkrabber. Hij is niet per se blij met de indringers op zijn eiland.
Samuel L. Jackson
Volgens Samuel L. Jackson, die een van de militairen speelt, wisten de acteurs niet hoe groot Kong precies zou worden. Sterker nog: als ze dat aan de crew vroegen, kregen ze steeds een ander antwoord.
Niet dat dat Jackson iets uitmaakte: hij was allang blij dat hij een rol had in Kong: Skull Island:
“Toen ze zeiden dat ze mij wilden voor een King Kong-film, dacht ik meteen: cool! Daarna hoorde ik pas dat ze eerst iemand anders hadden gevraagd voor de rol, maar dat kon me niks schelen.”