Een lekkerbekje met remouladesaus, de keurders hebben een knapperig onderzoek voor de boeg. Ze zoeken uit welke verschillende visjes opduiken uit de frituurpan als ze een lekkerbekje bestellen bij de viskraam.
Lekker hoor, tijdens het shoppen op zaterdagmiddag, op het strand bij een dagje uitwaaien. Het lekkerbekje is een oer-Hollandse lekkernij, maar aan wat voor visje knabbelen we precies?
Keuringsdienst van waarde maakt een rondje langs de frituurpannen van viswinkels en ontdekt dat er van alles onder de knapperige korst kan opduiken. Van oudsher is een lekkerbekje gemaakt van wijting of kabeljauw, maar er gaat ook heek-, schelvis- en zelfs pangasiusfilet in. Die laatste vissoort is met de beste wil van de wereld niet oer-Hollands te noemen. Daarbij is het een zoetwatervis. De ‘Aziatische tong’ komt oorspronkelijk uit Vietnam en wordt massaal gekweekt in de Mekong Delta. Een beproefd alternatief voor witvis, maar mag hij ook doorgaan voor een lekkerbekje?