Passie tegen professie in The Chef's Line

10 mei 2018 23:05 | kijktips | Door Irma Tomas

© 7LPHOTOGRAPHY
Vier thuiskoks strijden tegen topkoks uit een gerenommeerd restaurant. De beste amateur mag het uiteindelijk opnemen tegen de chef-kok. De keukenbrigade van het Amsterdamse 'Bistrot neuf' is de eerste Chef's line.
Kan een gepassioneerde thuiskok winnen van de chefkok van een gerenommeerd restaurant? Dat is waar het om draait in The chef's line Nederland. In de culinaire kookwedstrijd nemen iedere week vier amateurkoks het op tegen een professionele keukenbrigade. Deze eerste week zijn dat de chefs van het Amsterdamse 'Bistrot neuf'. René Turk is een van de thuiskoks die de strijd met hen aanbindt. "De eerste aflevering koken we tegen de leerling van het restaurant. Daarna tegen de chef de partie en de souschef. Elke aflevering valt de hobbykok die het minst goede gerecht heeft gekookt af. Op de laatste dag mag de overgebleven amateur het opnemen tegen de chef", legt hij uit. Een grote prijs is er niet voor de winnaar. "Er is wel een trofee, maar het gaat meer om de eer."

The Chef's Line

Zoals ik het heb ervaren is The chef's line niet alleen het koken tegen elkaar, maar juist ook mét elkaar. Natuurlijk is het een eer als je de professional kunt verslaan, maar ik vond vooral de chemie leuk die ontstaat door lekker samen met koken bezig te zijn", vertelt René. Deze eerste week staat de Franse keuken centraal. René: "We hoorden pas vijf minuten voor aanvang wat we moesten gaan koken en met welke ingrediënten. En ja, dan is het gewoon een uur knallen om iets moois op tafel te krijgen." Of dat hem is gelukt wil hij niet verklappen. "Dat moeten de mensen maar zelf gaan kijken. Ik vond het in ieder geval super leuk om mee te maken."