Restaurant van de toekomst

Anna Gimbrère en Sosha Duysker van start met Restaurant van de Toekomst

NPO 3 - donderdag 14 september om 20:59

© KRO-NCRV
Anna Gimbrère en Sosha Duysker geven in het nieuwe programma Restaurant van de Toekomst bekende gerechten een duurzame twist. Hoe smaakt nasi met kweekvlees, een spiegelei van plantaardige producten en een Senegalese rijstvervanger?

De beste toekomstbestendige nasi, dat is de inzet van Restaurant van de Toekomst. Hierin geven presentatoren Anna Gimbrère en Sosha Duysker met hulp van chef-koks Marleen Brouwer en Dennis Huwaë bekende gerechten een duurzame twist. In het geval van de nasi betekent dat kweekvlees, een spiegelei van plantaardige producten en een rijstvervanger uit Senegal.

Restaurant van de Toekomst

Gimbrère vindt het belangrijk dat mensen bewuster gaan koken. "Ons huidige dieet is niet houdbaar voor de planeet", vertelt ze. En dat geldt vooral voor al het vlees dat we eten. "Het kost erg veel land en water om alle dieren te voeden. Dat land kunnen we beter gebruiken voor plantaardige voeding. Daarmee lossen we niet alleen een deel van het klimaatprobleem op, maar ook het wereldwijde voedseltekort."

Meer over