In Rise of the Planet of the Apes ontwikkelt Will Rodman een geneesmiddel tegen alzheimer. Hij test het op apen, maar of dat nu zo’n slim idee is? Je ziet het vanavond om 20:30 uur op Paramount Network.
Als wetenschapper aan het GEN-SYS in San Francisco probeert Will Rodman (James Franco) een geneesmiddel tegen alzheimer te vinden. Dit medicijn, met de pakkende naam ALZ 112, test hij op chimpansees. De vraag is alleen of hij daar goed aan heeft gedaan als uit de tests blijkt dat het een onverwachte bijwerking heeft: het middel maakt de apen namelijk hyperintelligent. En dat was nu ook weer niet de bedoeling.
Rise of the Planet of the Apes
Wills superieuren besluiten dan ook dat alle apen die hebben deelgenomen aan het experiment een spuitje moeten krijgen. Althans, op één schattig pasgeboren apenjong na: Caesar. Will en zijn vrouw Caroline (Freida Pinto) besluiten hem mee naar huis te nemen en op te voeden als hun eigen kind. Klinkt op papier misschien als een goed plan, maar niets is minder waar. In de jaren die volgen, bouwt Caesar zijn eigen apenleger, die lijnrecht tegenover de mensheid komt te staan. De strijd die hierdoor oplaait, kan de aarde voor altijd veranderen.
Andy Serkis
De apen in de actiefilm Rise of the Planet of the Apes zien er griezelig eng uit, en dat is natuurlijk niet voor niets. De makers kregen dit voor elkaar door de bewegingen van acteur Andy Serkis via motion capture om te zetten in spectaculaire animaties die van het scherm spatten. Voor de acteur was deze techniek echter niet nieuw: hij speelde hiervoor al Gollum in de The Lord of the Rings-trilogie en een (reusachtige) aap in King Kong.
Benieuwd? Rise of the Planet of the Apes is vanavond om 20:30 uur te zien op Paramount Network (Ziggo-kanaal 16 en KPN-kanaal 13). Volgende week maandag volgt de sequel Dawn of the Planet of the Apes.