Rudolph van Veen neemt deze zomer het woord 'bakfiets' letterlijk en gaat op reis naar collega's in alle provincies. Samen bakken ze lokale lekkernijen. Hij begint in Friesland, waar hij suikerkoek en oranjekoek bakt.
"Het voelde als een soort zomerstage bij collega's", legt Rudolph van Veen uit. De meesterkok en -patissier deed voor Rudolph's bakery: De bakfiets alle twaalf provincies aan om te kijken hoe lokale bakkers hun streekspecialiteiten bereiden. “Het leek mij al lang leuk om het gegeven 'bakfiets’ letterlijk te nemen: een fiets waarop je kunt bakken. Ik ben deze zomer daarom met zo'n fiets op visite gegaan bij collega's om hun het hemd van het lijf te vragen over hun streekgebonden lekkernijen.” Het resultaat: een extra schijnwerper op plaatselijke baksels die inmiddels ook landelijk bekend zijn, zoals het Friese suikerbrood en het Brabantse worstenbroodje, én een voorstelrondje langs buiten de regio (nog) onbekende lekkernijen, zoals de Friese oranjekoek.