Een zak hamka's of een sultana maken is zo makkelijk nog niet. Bekende chefs bijten zich de tanden stuk op de receptuur van deze alledaagse snacks. Martijn Krabbé volgt hen bij hun pogingen ze na te maken.
Eigenlijk is een sultana een culinair meesterwerkje, en dat geldt ook voor een zak hamka's. Alleen beseffen maar weinig mensen dat als ze gedachtenloos zo'n rozijnenkoekje of een zak knabbels naar binnen werken. Mogelijk groeit de waardering voor dit soort lekkere happen met
Snackmasters. In dit nieuwe programma proberen elke week twee chefs van naam en faam bekende snacks na te maken. Onder anderen Ron Blaauw, Richard van Oostenbrugge en Hans van Wolde doen mee. Martijn Krabbé volgt de chefs in hun keuken. Miljuschka Witzenhausen neemt de kijker mee naar de fabriek waar de originele snacks worden gemaakt. De fabrikanten hebben een belangrijke rol in het programma: zij bepalen welke chefs het origineel het dichtst benaderen en door mogen naar de volgende ronde.