De vijf foodies zijn weer in Nederland, waar ze onder leiding van chef-kok Joris Bijdendijk een viergangendiner voor tachtig gasten bereiden. Hoe verwerken ze de indrukken die ze in Thailand hebben opgedaan?
Het
Gefileerd-avontuur zit er bijna op voor de vijf foodies. De afgelopen weken waren zij samen met Jennifer Hoffman in Thailand waar ze hebben gezien hoe het er écht aan toe gaat in de voedingsindustrie. En dat maakte indruk. Ze leerden welke gevolgen de vraag naar goedkope rijst heeft voor de mensen in de rijstindustrie. Die leven namelijk in armoede. Daarnaast brachten ze een bezoek aan een garnalenkwekerij, een garnalenfabriek, een kippenslachthuis en zagen ze het leed in de visindustrie. Wat heeft de reis met de deelnemers gedaan? En hoe verwerken ze hun ervaringen in het viergangendiner dat ze onder leiding van chef-kok Joris Bijdendijk voor tachtig gasten gaan bereiden? Tenslotte is er nog de duurzame campagne die de foodies willen lanceren.