Iedereen kent Tolkien, de schrijver die dankzij Lord of the Rings wereldberoemd werd. Veel minder bekend is zijn collega C.S. Lewis. Toch was hij begin vorige eeuw minstens zo populair als zijn tijdgenoot. Hij schreef maar liefst zeven boeken over zijn fantasiewereld Narnia.
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
Vier Engelse kinderen kregen in The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe via een magische kledingkast toegang tot het land Narnia: een paradijselijke wereld met bijzondere wezens en pratende dieren. Hun strijd daar tegen de slechte heks Jadis was mooi om naar te kijken. Zolang de kritische blik op het matige acteerwerk even werd uitgezet.
Dit geldt gelukkig in mindere mate voor het tweede deel uit de cyclus, The Chronicles of Narnia: Prince Caspian. Terwijl er in het leven van de kinderen Pevensie een jaar is verstreken, zijn er in Narnia eeuwen voorbij en is er een hoop veranderd. Slechterik Miraz heeft zichzelf de troon toegeëigend en probeert van de rechtmatige troonopvolger, kroonprins Caspian, af te komen.
Deze is echter vastberaden terug te vechten en hierbij kan hij de hulp van Edmund, Lucy, Susan en Peter goed gebruiken.
Prince Caspian is een stuk donkerder dan haar voorganger en dat doet de reeks goed. Natuurlijk blijft het sentiment in deze Disney-film alom aanwezig, maar binnen de wondere fantasiewereld van Narnia mag dat.
Greta Gerwig
Na The Chronicles of Narnia: Prince Caspian werd er nog een deel verfilmd: The Chronicles Of Narnia: The Voyage Of the Dawn Treader. De rest van de boeken over het magische land werd niet verfilmd, maar misschien komt daar nog verandering in. Netflix heeft de rechten gekocht en daarop Barbie-regisseur Greta Gerwig aangesteld om minimaal twee delen te verfilmen voor de reboot.