The great British bake off

Bladerdeeg, boter, bladerdeeg, boter in nieuwe aflevering van The Great British Bake Off

NPO 1 - vrijdag 19 juli om 18:55

© Love Productions/MAX
Kunnen de amateurbakkers van dit veertiende seizoen van The Great British Bake Off voor de signatuuropdracht hartige picknickpasteitjes maken met een korst van heetwaterdeeg? Met deze methode is het deeg soepeler, maar het nadeel is dat het een plakkerige boel kan worden.

“Deeg, boter, deeg, boter.” Jurylid Paul Hollywood geeft in de deegweek van The Great British Bake Off de bakkers alvast dé tip mee voor het maken van een dauphinoise pithivier. Voor deze Franse gesloten taart is de basis bladerdeeg. Hollywood zegt dat de kandidaten aan het ruwe deeg steeds wat bevroren boter moeten toevoegen.

Dauphinoise

Hij ziet bij deze technische opdracht graag een dauphinoise pithivier met aardappels, gekarameliseerde ui en een blauwekaassaus. Dauphinoise is een gerecht uit de Dauphiné, een streek in Zuidoost-Frankrijk. De taart is vernoemd naar de stad Pithiviers. Wat bakken de deelnemers ervan?

De twee andere opdrachten zijn hartige picknickpasteitjes en als spektakelstuk decoratieve zoete taarten, zoals die te vinden zijn in een exclusieve winkel.

Wanneer is The Great British Bake Off op televisie te zien?

Deze aflevering van The Great British Bake Off zie je op vrijdag 19 juli vanaf 18:50 uur bij MAX op NPO1.

Meer over