Maar weinig mensen zullen in negentiger Earl Stone een drugskoerier zien. Dat is ook precies de reden dat een drugskartel hem die klus aanbiedt.
Clint Eastwood
Earl (Clint Eastwood) neemt hem aan: nu zijn bloemenkwekerij failliet is, heeft hij dringend geld nodig. Eén keertje maar, daarna wordt het risico te groot.
Tenminste, dat houdt hij zichzelf voor. Als die ene keer heel soepel verloopt, volgen er al snel meer.
Zelfs agenten die hem onderweg aanhouden hebben niet door dat de oude baas kilo’s cocaïne vervoert in zijn pick-uptruck. Het komt simpelweg niet bij ze op om de pakketten in zijn laadbak open te maken.
Regisseur Clint Eastwood en scenarioschrijver Nick Schenk baseerden het misdaaddrama The Mule op een waargebeurd verhaal. Dat levert een onderhoudende film op, die toch nooit echt van de grond komt. Daarvoor blijven de personages net wat te vlak.
The Mule
Eastwood en Schenk baseerden hun scenario op een artikel in de New York Times van journalist Sam Dolnick. Dat stuk draagt de pakkende titel ‘The Sinaloa cartel’s 90 year old drug mule’.
Het artikel vertelt het verhaal van Leo Sharp, een Tweede Wereldoorlogveteraan die de oudste drugskoerier ter wereld werd. Hij werd in 2011 opgepakt, in 2016 overleed hij op 92-jarige leeftijd.
Omdat The Mule zich in 2017 afspeelt, pasten Schenk en Eastwood het verhaal wat aan. Zo is Earl geen WOII-veteraan, maar vocht hij in de Koreaanse Oorlog.