Keuringsdienst van waarde

Wat is een haasje?

NPO 3 - donderdag 9 juli om 20:25

© KRONCRV
Ossenhaas, varkenshaas, zalmhaas en kippenhaas: wat is dat nu eigenlijk, een haasje? De presentatoren zoeken het uit. In het geval van vis blijkt er helemaal niet zo'n groot verschil te zijn tussen een haas en filet.

Ossenhaas en varkenshaas kennen we allemaal, maar inmiddels liggen er ook kip-, kalkoen-, forel- en zalmhaasjes in de supermarkt. Wat zijn al die verschillende soorten haasjes? Dat zoeken de presentatoren van Keuringsdienst van waarde uit.

Haasjes zijn saai

Teun van de Keuken gaat langs bij Gert-Jan Kiers, schrijver van De vleesbijbel. Hij kan precies aanwijzen om welke spieren het gaat bij een varken en rund. Maar hem hoef je het niet voor te schotelen: Gert-Jan vindt de haasjes maar saai en snapt niet waarom mensen er zo veel geld voor over hebben. Ondertussen bezoekt Marijn Frank een kabeljauwfileerderij op Urk. Daar ontdekt ze dat het bij vissen niet om een bepaalde spier gaat, maar het dikkere deel van de filet. Maar is er daadwerkelijk een verschil tussen die twee?

Meer over