Daten, koken en huizen

De 9 realityshows op Netflix die fijn zijn in lockdown

4 mei 2020 16:43 | netflix | Door Irma Tomas

© Netflix
Netflix is marktleider geworden in realityshows. Shows over daten, koken, vastgoed, mode en b&b's. Op Netflix staan ze allemaal. En dit zijn volgens ons de allerbeste van het stel. 

Too hot to handle
Deze nieuwste datingrealityshow is een soort Temptation Island maar dan anders. Acht bloedmooie, jonge singles met perfecte lijven worden naar een tropische locatie gelokt waar ze veel feest, drank en vooral seks verwachten. Maar Too hot too handle heeft andere plannen. De vrijgezellen zijn zo geil als een een bossie siepels in augustus maar ze mogen niet aan elkaar zitten. Niet zoenen, niet voelen, geen seks en geen masturbatie. Doen ze dat wel, dan krijgen ze een geldstraf. Het 'doel': deze oversekste types leren dat een emotionele band veel belangrijker is dan ketsen. 

Instant hotel
Bed and Breakfast maar dan op z'n Australisch, dus veel extremer. De huizen waar deze hoteleigenaren op bezoek gaan zijn bijvoorbeeld uitgehakt uit een rots of liggen op een bloedhete tropische plek. Alle huizen zijn sowieso prachtig en om het nog leuker te maken, is er ook wat haat en nijd gaande tussen de deelnemers die allemaal strijden om 'het beste instant hotel van Australië'.

The circle
The circle wordt verkocht als een sociaal experiment in deze social media-tijden. Alle deelnemers zitten in een eigen appartement in hetzelfde gebouw, maar ze mogen elkaar niet zien (je zou het een lockdown kunnen noemen). De mannen en vrouwen maken een profiel aan en moeten uit zien te vogelen of hun Circle-genoten echt zijn of zich voordoen als heel iemand anders. En ja, dat is best grappig. 

Love is blind
Dé hit van dit voorjaar. In Love is blind daten mannen en vrouwen tien dagen lang zonder dat ze elkaar kunnen zien. Als het klikt, vragen ze elkaar ten huwelijk en wordt er getrouwd. Het ging allemaal om de vraag of liefde echt blind is, maar aangezien alle deelnemers buitengewoon aantrekkelijk waren, is dat experiment niet helemaal eerlijk. Maakt verder niet uit, we kijken graag nog een paar seizoenen.

Selling sunset (foto)
Door naar het vastgoed, maar dan op z'n Amerikaans. De tweeling Jason en Brett Oppenheim verkopen huizen aan de rijken der aarde in Los Angeles. Om op te vallen en meer huizen te verkopen hebben ze alleen maar ontzettend knappe vrouwen in dienst van wie een aantal elkaar niet kan luchten of zien. Nieuwkomer in deze groep is beginnend makelaar Chrishell die niet al te hartelijk wordt ontvangen door haar collega's. Leuker dan het klinkt. 

Next in fashion
In Next in fashion strijden de meest talentvolle kledingontwerpers ter wereld om een prijs van 250.000 dollar. Net als vroeger in Project catwalk/runway moeten ze in twee dagen tijd een creatie maken en die op een catwalk laten zien. Tan France van Queer eye en model/televisiepresentatrice Alexa Chung presenteren de show die bolstaat van het drama maar vooral van de mooie kleren. 

Cheer
Schreeuwende meisjes die in de rust van een sportwedstrijd een beetje heen en weer hupsen met hun gekleurde pompons, dat is het beeld dat nog steeds bestaat van cheerleaders. De documentaire Cheer laat het tegenovergestelde zien: cheerleaders zijn misschien wel de beste atleten ter wereld. Ze doen dingen waarvan je niet dacht dat een menselijk lichaam dat kon. En als ze zo hard op de grond donderen dat ieder ander zich een week ziek zou melden, staan zij op en doen ze het gewoon nog een keer. Waanzinnige serie. 

Queer eye
In Queer eye geven vijf nieuwe homoseksuele mannen (Bobby Berk, Karamo Brown, Antoni Porowski, Jonathan Van Ness, en Tan France) boerenkinkels zonder enig gevoel voor mode en stijl een make-over van lijf, leden en huis. Naast de uiterlijke make-over gebeurt er op emotioneel vlak ook genoeg. Er zijn mooie gesprekken en op het eind zien de ongepolijste mannen er niet alleen beter uit, ze voelen zich ook echt mooier, zelfverzekerder en iedereen begrijpt elkaar een beetje beter. 

The final table
Het is altijd fijn om te kijken naar mensen die koken, vooral als ze dat heel goed doen en dat is het geval in The final table. Daarin gaat het om de vraag wie het lekkerst kan koken op de hele planeet. Daarom zijn het niet de minste professionele chef-koks die het tegen elkaar opnemen. Degene die het volgens de jury het best heeft gedaan, mag een ronde verder. De uiteindelijke winnaar verdient een plaats aan de tafel met negen culinaire iconen. Nederlander Alex Haupt (van het Amsterdamse restaurant 101 Gowrie) vormt samen met zijn Zuid-Afrikaanse collega Ash Heeger een van de duo’s. 

Meer over