De drie finalisten: Iris, Monique en Shanta moeten rondrijden in Parijs, bepaald geen sinecure als je zo slecht rijdt als deze finalisten.
Aan Tom Coronel de twijfelachtige eer om in de bijrijderstoel plaats te nemen en dat was geen onverdeeld genoegen bij deze drie dames, zo vertelt presentator Ruben Nicolai: „Tom is coureur, maar zelfs hij zat met klamme handjes op de bijrijdersstoel toen één van de chauffeurs dwars door rood licht de Champs-Élysées over scheurde.'
Nog zenuwslopender
Volgens Ruben (die dit jaar ongedeerd bleef) viel het niveau van de kandidaten in het tweede seizoen van de Allerslechtste Chauffeur van Nederland niet mee. „‘Ik dacht niet dat het kon, maar de proef in Parijs was nog zenuwslopender dan vorig jaar” Dat kunnen kandidaten Iris en Monique alleen maar beamen. Iris in het AD: „Rijden in Parijs was helemaal niet leuk, Het is een vreselijke stad om in te rijden. Ik snapte al die regels niet, ook door al die rotondes. Moest ik daar nu wel of geen voorrang gaan geven aan verkeer van rechts?"
Scooter
Iris weet nu ook dat meedoen aan het programma niet zonder risico's is. Al in de eerste aflevering reed ze een oldtimer total loss en dat had gevolgen: „Door het ongeluk ben ik mijn auto en mijn baan kwijtgeraakt. Bovendien functioneerde ik niet meer, ik was helemaal op door alle negatieve aandacht van buitenaf. Ik wil altijd aardig gevonden worden, maar veel mensen dachten juist slecht over mij. Dat vond ik vreselijk. Dat had invloed op mijn werk, daarom werd mijn contract niet verlengd. Inmiddels heb ik gelukkig een nieuwe baan gevonden in een schoenenwinkel in Utrecht en wil ik helemaal geen nieuwe auto meer, maar een scooter."
Alle opdrachten
In de finale van De Allerslechtste Chauffeur van Nederland moeten Iris, Shanta en Monique zonder schade met veertig kilometer per uur door een laan van betonblokken rijden. Daarna stappen ze bij elkaar in de auto en moeten ze in een keer alle opdrachten uit eerdere afleveringen doen. Daarna is het op naar Parijs.