Schokkende moordzaken worden opgerakeld in de RKK-serie Het Drama Van... Wat betekende het voor de nabestaanden, hoe pakten zij hun leven weer op?
Niemand had het zien aankomen. Des te groter was de schok toen de ‘spontane en vrolijke’ Erik zijn vrouw Kathleen (foto) met een schroevendraaier en een mes om het leven bleek te hebben gebracht.
Haar ouders namen de zorg voor hun twee kinderen op zich, een meisje van drie en een jongetje van 16 maanden. Zeven jaar later kijken zij en andere familieleden van Kathleen in deze nieuwe aflevering van Het Drama Van... terug op de tragedie.
Accent op grootouders
"We willen laten zien wat de impact van een moord is, maar ook hoe je daarna doorgaat met je leven”, zegt Elly de Bont, maakster van de documentaire.
"Het accent ligt hierbij op de grootouders. Zij hebben heel lang in de onschuld van hun schoonzoon geloofd. Toen hij was opgepakt, moesten ze op een gegeven moment accepteren dat hij het toch had gedaan. Door hun kleinkinderen in huis te nemen, hebben ze ermee leren leven. Het meisje lijkt op hun dochter, het jongetje op de vader. Aan de ene kant confronteert hen dat dagelijks met wat er is gebeurd, aan de andere kant geeft het ze heel veel troost.”
Geen Peter R. de Vries
Op de moord zelf gaat Elly in Het Drama Van... niet te diep in. "Peter R. de Vries heeft de zaak al eens gereconstrueerd in zijn programma. Wij hebben meer oog voor de persoonlijke verhalen achter dit drama. Hoe gaan nabestaanden als de ouders en de vriendinnen om met dit verlies?
Toch blijft veel onduidelijk in deze zaak. Wat was het motief van haar man Erik? Misschien wilde ze bij hem weg, omdat hij vreemdging. Hij was kennelijk heel erg gefrustreerd en is die avond compleet geflipt.”
Eerbetoon
Waar het haar wel om ging, was om ‘een soort monument’ voor de vermoorde vrouw te maken. "Een eerbetoon aan de dochter die deze mensen op zo’n gruwelijke manier hebben verloren.”