Dit seizoen staan er bij Dames In De Dop weer negen nieuwe meiden klaar om omgetoverd te worden tot gemanierde dame.
Ook nieuw is juryvoorzitter Henrik de Groot, een autoriteit op het gebied van etiquette en protocol. Zo geeft hij les op hogescholen en universiteiten, schreef hij een boek over zijn vakkennis en werkte hij verschillende keren met de koninklijke familie.
Logopedie
Hoe breng je negen rebelse feestbeesten zulke chique manieren bij? "Een dame word je niet alleen door een mooie jurk, leuke schoenen en glanzend haar. Het gaat er ook om dat je netjes Nederlands spreekt, zodat iedereen je kan verstaan. Logopedie is dan ook een belangrijk onderdeel."
Fatsoen
Henrik gaat verder: "Ook aan psychologie besteden we veel aandacht. Wat vind je van jezelf? Waar wil je naartoe? Verder kijken we naar de groepsdynamica. Houd je rekening met een ander? Het valt me op dat mensen uit kleinere gemeenten het basale fatsoen nog wel in zich hebben. Zij groeten elkaar op straat en staan op voor ouderen in de bus. In de grote stad zie je dat toch minder."
Achtergrond
"Hoewel de deelnemers heel verschillend zijn, is hun achtergrond vrij gelijk. Ze komen allemaal uit een eenvoudig milieu, dat hen weinig perspectieven bood. Het zijn niet van die studietypes. Een van hen heeft wel havo gedaan en de anderen vroeger haar dan ook voortdurend van alles, omdat zij wordt gezien als de meest ontwikkelde van het stel."
Finalisten
"Er is een duidelijk onderscheid tussen meiden die denken: als ik maar met m'n kop op tv kom dan kom ik er vanzelf en de meiden die wél de mouwen willen opstropen. Die laatste komen natuurlijk verder. Ik hoop dat de kijkers thuis het eens zijn met de finalisten die we uiteindelijk overhouden."