Nagerecht: Kerstbroodpudding met een saus van rood fruit
Rudolph: "Dit is niet het lichtste dessert, maar wel mijn grote favoriet en ook nog eens supermakkelijk om te maken. De saus maakt u van tevoren, en de puddinkjes kunt u ook ruim van tevoren klaarzetten in muffinvormen (of cupcakevormpjes). Tijdens het maken van het hoofdgerecht kunt de puddinkjes in de oven zetten."
Ingrediënten voor 8 personen
Kerstbroodpudding
750 gr kerstbrood of krentenbollen
5 dl melk
250 gr suiker
1 ei
50 gr gesmolten boter, om de vormpjes mee in te vetten
Saus
100 gr boter
100 gr poedersuiker
3 eierdooiers
250 gr zomerfruit (diepvries)
Bereiding
Kerstbroodpudding: Verkruimel het brood of de bollen in kleine stukjes in een kom. Giet de melk erover, voeg de gesmolten boter, suiker en het ei toe en meng dit door elkaar. Ik weet het.... het ziet er nu niet zo smakelijk uit, maar geloof me, dat komt goed! Verdeel dit mengsel over de bakvormpjes en bak de broodpuddinkjes op 180 graden in 45 min. gaar.
De saus: voor de saus verwarmt u de boter met poedersuiker in een pannetje. Roer de eidooiers met het ontdooide diepvriesfruit door elkaar. Al roerend giet u dit bij het pannetje. Blijf roeren tot de saus warm is, maar laat hem niet koken! Laat de saus nu even staan, zodat hij wat indikt en giet dit over de broodpudding.
Tip: Serveer het nagerecht op een klein bordje