De Britse tv-kok Nigella Lawson noemt dit een van de makkelijkste gerechten om te maken: Mango-curry met garnalen.
Lawson bedacht een heerlijke Thaise curry met mango en garnalen. Ze kan zelf nauwelijks geloven hoe vol en diep van smaak dit gerecht is. Het enige wat je er voor moet doen is roeren.
Ingrediënten:
- 1 eetlepel wok olie
- 1 lente ui, fijn gesneden
- 25 ml Thaise currysaus
- 200 ml kokosmelk
- 250 ml kippenbouillon
- 2 theelepels vissaus
- 350 gram pompoen en zoete aardappelblokjes
- 200 gram garnalen (diepvries)
- 1 theelepel limoensap
- 150 gram mango, in blokjes gesneden
- 4 eetlepel koriander, in stukjes gehakt
Bereiding:
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de lente-ui een minuut lang en voeg de currysaus toe.
Mix de kokosmelk, kippenbouillon en vissaus door elkaar en breng aan de kook.
Voeg de pompoen en zoete aardappel toe en kook gedurende 15 minuten, of tot ze gaar zijn.
Houd de garnalen onder de kraan om overtollig ijs te verwijderen en doe ze in de pan. Breng de saus terug aan de kook. Eenmaal aan de kook, voeg de limoensap en mango toe. Kook gedurende een minuut, of tot de garnalen gaar zijn.
Voeg de koriander toe en serveer met witte rijst of noedels.