Snoepen op z’n tijd mag best. Het recept van deze week is daarom een heerlijk dessert. Met banaan, dus nog gezond ook (een beetje dan).
Tv-kok Tony Tobin van Ready Steady Cook heeft een makkelijk recept waarmee je binnen een half uur een luxe toetje op tafel zet. Voor 1 portie. Maar als je er meer wilt, maak je er gewoon nog een paar, makkelijk zat.
Ingrediënten gebakken banaan:
- 1 Banaan, gepeld
Ingrediënten chocoladesaus:
- 55g pure chocolade, gesmolten
- 1 eetlepel poedersuiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Gebruik je een gasoven, zet hem dan op stand 6.
Plaats de banaan op een bakplaat en bak gedurende 12 minuten, of, totdat hij zacht is.
Om te serveren, splits de banaan open in de lengte. Plaats hem vervolgens in een serveerschaal. Giet de chocoladesaus over de banaan en bestuif met poedersuiker.
Eet smakelijk!
Kijk voor meer recepten op televizier.nl/koken
Kijk voor leuke kookproducten in de TelevizierShop. Hieronder alvast een greep uit het assortiment: