Bij snacks wordt meestal gewoon gedacht aan een koekje of chips, maar ook voor de warme trek bestaan er tal van opties. Een daarvan is dit snelle recept voor gebakken rijst met ei.
De Britse tv-kok Jo Pratt weet hoe je trek kunt bedwingen. Het recept is geschikt voor 4 personen.
Ingrediënten:
1 ei
2 theelepels sesamolie
2 eetlepels plantaardige olie
200g rijst
100g diepvrieserwten, wel ontdooien
4 lente-uien
100g taugé (optioneel)
1-2 theelepels sojasaus
witte peper
Bereiding:
Klopt het ei en de sesamolie samen.
Verwarm de plantaardige olie in een wokpan of een grote koekenpan. Als de olie glanst en bijna rookt, voeg dan de rijst toe en bak het geheel 3 a 4 minuten tot het helemaal verhit is.
Voeg de doperwten, lente-uien en taugé toe. Roer tijdens het bakken de rijst constant om in de pan (duurt ongeveer 3 minuten). Kruid de rijst met sojasaus en peper en schuif alles naar één kant in de pan. Doe het geklopte ei aan de andere kant en wacht ongeveer 10 seconden tot het hard begint te worden. Gebruik een eetstokje om het ei in kleine stukjes te hakken en te mengen met de rijst. Bak de hele mix nog een minuut en je tussendoortje is klaar om geserveerd te worden!