'Feestelijke sfeer'

Bioscoopketen lift mee op Olympische Spelen door hockeywedstrijden te vertonen

5 augustus 2024 20:18 | sport | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Pathé doet een duit in het zakje wat de Olympische Spelen betreft. De bioscoopketen vertoont in diverse zalen namelijk de hockeyfinales vanuit Parijs.

Dinsdag komen de Nederlandse mannen in actie in de halve finale. Om 14.00 uur start het duel met Spanje voor de mannen van bondscoach Jeroen Delmee. De vrouwen, onder leiding van bondscoach Paul van Ass, komen woensdag weer in actie. Zij wonnen maandag van Groot-Brittannië en stuiten in de halve eindstrijd op Argentinië.

Feestelijke sfeer

"Hockey is een populaire sport in Nederland en we hebben twee geweldige teams die kans maken op een medaille. We willen de fans de mogelijkheid bieden om samen van deze spannende wedstrijden te genieten op het grote doek, met het beste beeld en geluid. Zo creëren we een unieke en feestelijke sfeer in de bioscoop", zegt Pathé-directeur Doron Kurz in een persbericht.

Meer bioscopen

Als Nederland doorgaat naar de finale worden die wedstrijden ook vertoond op het witte doek. De wedstrijden zijn te zien in de bioscopen Pathé Arena in Amsterdam, Pathé De Kuip in Rotterdam en Pathé Spuimarkt in Den Haag. Mogelijk komen er voor de finales nog bioscopen bij.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door OranjeHockey (@oranjehockey)

Meer over