Ga er maar voor zitten

De Grand Prix van België is dit weekend gratis én live te zien in Nederland

22 juli 2024 10:54 | sport | Door Esther Hut

© ANP

Na de hectische race in Hongarije afgelopen weekend, bereid het Formule 1-circus zich deze week voor op de laatste race voor de zomerstop: de Grand Prix van België. En dat is goed nieuws voor fans die geen Viaplay en/of F1 TV abonnement hebben.

De race op het circuit van Spa-Francorchamps wordt namelijk 'gewoon' uitgezonden op televisie.

Grand Prix van België live kijken

Voordat de coureurs van hun welverdiende rust kunnen genieten moeten ze nog één keer aan de bak. De GP van België is dit weekend het decor van een spannende race.

Het circuit van Spa-Francorchamps is ook een van de favoriete banen van Max Verstappen en nu hij al drie races op rij niet heeft gewonnen zal hij gebrand zijn de winst weer op zijn naam te schrijven. Hij heeft de punten ook hard nodig, want Lando Norris is bezig aan een flink inhaalrace.

Hoe kijk je VRT Canvas in Nederland?

Gelukkig kunnen kijkers in Nederland getuige zijn van deze spannende strijd, want VRT Canvas zendt zowel de kwalificatie op zaterdag 27 juli en de race zelf op zondag 28 juli live uit.

  • Op zaterdag 27 juli is de kwalificatie van 16:00 uur tot 17:00 uur te zien op VRT Canvas;
  • Op zondag 28 juli schakel je rond 14:45 uur over naar VRT Canvas om de volledige race inclusief voorbeschouwing te bekijken. De uitzending duurt tot circa 17:15 uur.

Deze Belgische tv-zender is in Nederland beschikbaar bij Ziggo, T-Mobile, KPN, Freedom, Online, Caiway, Youfone, Budget en DELTA. Wanneer je geen van deze providers hebt, hoef je alsnog geen duur abonnement aan te schaffen. Je kunt de Grand Prix ook nog zien via NLZIET. Voor deze streamingdienst is een abonnement nodig, maar je kunt 14 dagen gratis kijken via deze link.

Meer over