Het perfecte plaatje

De meest bijzondere foto's van de Olympische Spelen in Parijs

10 augustus 2024 20:47 | sport | Door Irma Tomas

© ANP
Op een Olympische Spelen zijn de beste sporters maar ook de beste fotografen ter wereld aanwezig en dat levert mooie plaatjes op.

De allermooiste is die van Jerome Brouillet die de Braziliaanse surfer Gabriel Medina vastlegde nadat deze een historisch hoge score van 9.90 vierde. Het leverde een prachtige foto op. 

Gabriel Medina
Gabriel Medina

In het begin van de Spelen liet het koninklijk huis zich flink gelden en het was heerlijk om te zien hoe fanatiek de Oranjes waren. Hier moedigen ze mountainbiker Puck Pieterse aan. 

Puck Pieterse
Puck Pieterse

Lees hier alles over de Olympische Zomerspelen 2024

De Fransman Leon Marchand is een fenomeen dat tijdens het Olympische zwemtoernooi vier gouden en 1 bronzen medaille. In deze prachtige foto zie je z'n profiel terug in het water. 

Leon Marchand
Leon Marchand

Femke Bol liet heel Nederland op de banken staan toen ze in de laatste meters van de 4x400 meter gemengde estafette drie tegenstanders inhaalde om zo naar het goud te rennen. Van deze foto straalt het ongeloof en de blijdschap af. 

Femke Bol
Femke Bol
Noah Lyles won het koningsnummer, de 100 meter sprint in een ongekend spannende race. Hier is prachtig te zien hoe dicht bij elkaar de sprinters zaten. 
100 meter
100 meter 
Deze hele Olympische Spelen waren een grote reclamespot voor de stad Parijs die er bijzonder mooi bij lag. En dit perfecte plaatje maakt het alleen nog maar mooier. 
Eiffel toren
Eiffeltoren

Meer over