Uitzendrechten bemachtigd

EK voetbal voor vrouwen in 2025 weer bij NOS te zien

16 augustus 2024 15:34 | sport | Door Tessa Kok

© ANP / Bart Stoutjesdijk
Goed nieuws voor fans van het vrouwenvoetbal, want het EK voetbal voor vrouwen wordt volgend jaar weer uitgezonden door de NOS. De omroep heeft de uitzendrechten voor het evenement bemachtigd.

Europees kampioenschap

Het Europees kampioenschap voor vrouwen wordt in 2025 georganiseerd in Zwitserland. De voetbalwedstrijden van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal zullen bij de NOS dan live te zien zijn. De wedstrijden zijn ook online en op de radio te volgen.

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NOS Sport, is blij dat de uitzendrechten zijn bemachtigd. "Deze zomer laat zien dat de prestaties van Nederlandse sporters massaal worden meebeleefd. Ook de live-verslagen van het Nederlands elftal op een groot toernooi kunnen steevast rekenen op een groot publiek. We zijn er trots op dat volgend jaar zomer wederom een groot toernooi bij de NOS, bij de publieke omroep, te volgen is."

Nederlands elftal

Het Nederlandse vrouwenelftal heeft zich al geplaatst voor het EK voetbal, dat volgend jaar zomer plaatsvindt. Het is nog niet duidelijk tegen wie De Oranje Leeuwinnen het gaan opnemen. De loting vindt later dit jaar plaats. In aanloop naar het Europees kampioenschap speelt het Nederlands vrouwenelftal nog enkele wedstrijden in de UEFA Nations League en een aantal oefenwedstrijden. Ook deze wedstrijden worden door de NOS uitgezonden.

Meer over