Interview

Hélène Hendriks dolblij met klus voor Ziggo Sport: 'Mijn hart klopt voor voetbal'

27 augustus 2024 10:00 | sport | Door Wouter Luijken

© Ziggo Sport

Vanaf deze zomer is al het Europese voetbal te zien op één zender: Ziggo Sport. De wedstrijden van de Nederlandse clubs blijven voor iedereen openbaar, zo weet presentatrice Hélène Hendriks.

Het was groot nieuws in medialand: Ziggo Sport bemachtigde de rechten van alle Europese voetbaltoernooien. Vanaf dit seizoen zijn de Champions League, Europa League en Conference League te zien bij de sportzender. Voor klanten van Ziggo is deze overgang niet zo spannend. Zij hoeven alleen maar te schakelen naar kanaal 14. Daar zijn alle wedstrijden van de Nederlandse clubs te zien, plus de finales van deze toernooien. Spelen twee Nederlandse clubs tegelijk, dan is het andere duel op kanaal 13 te zien.

Lees ook: Alles over voetbal

Overstap Hélène Hendriks

Voor klanten van andere providers (bijvoorbeeld KPN of Delta) heeft het allemaal wat meer voeten in de aarde. Zij kunnen de wedstrijden van de Nederlandse clubs en de Europese finales ook gratis bekijken, maar moeten dan eerst wat stappen doorlopen (zie kader). “Het lijkt moeilijk, maar dat is het eigenlijk niet”, zo weet Hélène Hendriks, die elke Europese voetbalavond de presentatie verzorgt. “Ik heb het bijvoorbeeld aan mijn moeder gevraagd en haar lukte het allemaal. Je kan er ook hulp bij krijgen als je belt met Ziggo. Bovendien: als het te ingewikkeld is heeft Ziggo niet alleen de kijker, maar ook zichzelf ermee.”

Lang was Europees voetbal te zien bij RTL en Talpa, bij de laatste zender met Hendriks als presentator. Ze 'verhuisde' met het voetbal mee naar Ziggo, een stap waarover de Brabantse niet lang hoefde na te denken. “Mijn hart klopt voor voetbal en ik wilde dat heel graag blijven doen. Als dan alle rechten naar één zender gaan en ze vragen jou om dat te komen doen, zou je gek zijn als je nee zegt. Ik ben heel blij dat ik het ook nog kan combineren met mijn andere werkzaamheden.”

Eén ranglijst

Overigens is niet alleen de rechthebbende veranderd, ook de opzet van de Europese competities gaat dit jaar op de schop. Niet langer is er een groepsfase met vier teams: er is nu sprake van één ranglijst waarin de ploegen thuis en uit verschillende tegenstanders treffen. Hendriks juicht deze beslissing toe. “Ik denk dat het goed is dat er wat veranderd is om een nieuwe dynamiek erin te krijgen. We kunnen pas na een reeks van minstens een jaar beoordelen of het de juiste stap was. De voetbalwereld is best conservatief, alle verandering moet je niet per se zien als achteruitgang. Je moet juist vooruitkijken.”

Aan een voorspelling hoe de Nederlandse clubs het gaan doen, durft de presentatrice zich niet te wagen. “We zijn de afgelopen jaren best verwend. Ajax dat de halve finale van de Champions League haalde, AZ dat het een tijd goed heeft gedaan, PSV heeft een paar mooie wedstrijden gespeeld en Feyenoord kwam tot de finale van de Conference League. Hopelijk is er dit jaar weer zo veel succes.”

De Champions League, Europa League en de Conference League zijn te zien via Ziggo Sport. Houd via deze pagina de actuele programmering bij. 

Meer over