Drama in de ring

Italiaanse bokster geeft heel rap op tegen 'man' op Olympische Spelen

1 augustus 2024 15:57 | sport | Door Irma Tomas

© ANP
De deelname van Imane Khelif aan het Olympisch bokstoernooi was al zeer omstreden en na de partij tegen Angela Carini in de achtste finale zal dat zeker niet minder worden. De Italiaanse gaf er reeds na 46 seconden de brui aan.

Naar eigen zeggen kreeg ze een hele harde klap tegen haar neus van Khelif. Khelif is transgender of intersekse, welke van de twee is nooit bevestigd. De Algerijn heeft in ieder geval mannelijke XT-chromosomen. In de video is te zien dat Carini al bij de eerste klap naar haar trainer toeloopt omdat haar helm loszit. Na de tweede klap houdt ze het voor gezien om daarna in huilen uit te barsten en Khelif niet meer aan te kijken.

Harde klappen

Later vertelde Carini, die meerdere malen Europees kampioen en eenmaal wereldkampioen is, dat ze niet eerder in haar carrière zulke harde klappen had gehad. 

Lees hier alles over de Olympische Zomerspelen 2024

Uitgesloten

Tijdens het WK vorig jaar, werd de Algerijnse Khelif door de boksbond nog uitgesloten van de finale op het WK, maar het Olympisch comité vindt dat Khleif en de Taiwanese bokser Lin Yu-Ting, die ook in bezit is is van mannelijke XT-chromosomen, voldoen aan alle medische voorwaarden. 

Beelden: HBO MAX/Eurosport

Meer over